Det tar tid att måla stort…

Med den nya ateljén färdig så var ju nästa målsättning att måla något stort. Ni som har följt mitt måleri vet ju att jag målar detaljerat och med väldigt liten pensel.

Liten pensel + Stor tavla = Lång tid.

Jag håller helt enkelt på med en väldigt stor tavla som egentligen kan beskrivas som flera tavlor i en. Och eftersom jag inte uppdaterat min hemsida på ett tag så kändes det som att det nog var dags att visa hur långt jag kommit. Jag lovar att det blir mycket till som ska in i denna tavla så den lär utvecklas en hel del! Om 4-5 månader lär jag vara helt färdig med denna tavla på 210×160 cm!

72781BB3-6610-49D3-9B38-F77CDE32F04B

Arbetsnamnen ”Moderjords räddning” och ”Kommande generationers rädsla” pekar ju tydligt på temat… I mitten av motivet står moderjord. Jag har målat henne som en ung flicka. Hon har en plastpåse över huvudet, man kan tänka sig att hon långsamt kvävs, så som vårt jordklot, samtidigt som hon desperat försöker hålla det som finns kvar av naturen ovanför huvudet på sig. Två barn (den kommande generationen) försöker dra bort plastpåsen, och rädda flickan/moderjord. Vi ser en fastbunden torsk, en burk med regnskog, blommor och växter, spindlar, sniglar och ödlor som klättrar upp från marken och mycket mer…

This slideshow requires JavaScript.